Wethouder Van Garderen neemt taken Weerwind over

ALMERE • Di 4 januari 2022 | 13:23 • Dinsdag 4 januari 2022 | 13:23

Locoburgemeester en wethouder Hilde van Garderen neemt, als dat nodig is, de taken van burgemeester Franc Weerwind over zolang er nog geen waarnemer is. Weerwind wordt waarschijnlijk op 10 januari benoemd tot minister voor Rechtsbescherming.

Op dit moment heeft Van Garderen de touwtjes in het stadhuis nog niet in handen. "Weerwind is nog in functie als burgemeester. Het is wel een rustige tijd, want het is reces. Achter de schermen wordt hard gewerkt en veel gebeld. Iedereen staat in de startblokken om verder te gaan."

Als locoburgemeester nam Van Garderen de afgelopen jaren ook al de functies van Weerwind over als hij niet aanwezig was. Volgende week maakt commissaris van de Koning Leen Verbeek bekend wie de waarnemend burgemeester van Almere wordt.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel