Floriade-inzending Luxemburg moet blad van boom voorstellen

ALMERE • Vr 7 januari 2022 | 15:29 • Vrijdag 7 januari 2022 | 15:29

De inzending van Luxemburg voor de Floriade is geen paviljoen of tuin maar een kunstwerk. Dat blijkt uit de vergunning die is aangevraagd. Het land heeft dertien vierkante meter grond, waar een stalen kunstconstructie op wordt geplaatst. Ann Muller is vanuit Luxemburg betrokken bij de inzending: "De inzending moet symbool staan voor het blad van een boom."

De stalen constructie is bovenop voorzien van een vlag met daarop het woord LUGA. Dat verwijst naar de tuinbouwtentoonstelling die in 2023 in Luxemburg gaat plaatsvinden. "Dat zal de eerste grote tuinbouwtentoonstelling in Luxemburg zijn. Met onze deelname aan de Floriade kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten van wat mensen in 2023 in Luxemburg zullen zien."

Kunstrecycling
Het kunstobject is gemaakt door een architectenduo uit Zwitserland en wordt na de Floriade gerecycled. Volgens Muller zit er ook een link in het ontwerp met haar land: "Luxemburg is jarenlang echt een land geweest met een grote staalindustrie, dit ontwerp is daar een verwijzing naar."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel