Vermiste wallaby Hop weer terug bij baasje

URK • Do 13 januari 2022 | 9:44 • Donderdag 13 januari 2022 | 9:44

De vermiste wallaby uit Urk is gevangen. De kleine kangoeroe met de naam Hop ontsnapte twee weken geleden uit zijn verblijf aan het Urkerdwarspad. Het buideldier werd gespot bij Tollebeek en zou zich in het bos aan de noordkant schuilhouden. Daarna ontbrak elk spoor.

Na bijna twee weken werd de wallaby weer gespot bij Tollebeek. Volgens eigenaar Wilco Bloed kon de kleine kangoeroe gevangen worden in een val. Die werd neergezet op een perceel aan de Urkerweg bij Tollebeek. Het buideldier kon gelokt worden met voer.

De mannen die het dier wisten te vangen, zijn Bertus Blom en zijn vrienden Jan en Rienk Walma uit Tollebeek. Zij zaten al anderhalve week achter Hop aan, omdat ze hem wilden terugbrengen naar de eigenaar en wilden voorkomen dat het beest werd doodgereden op de drukke Urkerweg. Na verschillende mislukte pogingen hadden ze het dier donderdagochtend te pakken.

De familie Bloed is erg blij dat de wallaby weer terug is. Inmiddels springt Hop weer bij zijn vrouwtje Hip door het dierenverblijf. Dat wordt overigens wel extra afgeschermd, om nieuwe problemen te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel