Wel of geen autoweg als IJmeerverbinding? Raad blijft ermee bezig

ALMERE • Vr 14 januari 2022 | 6:02 • Vrijdag 14 januari 2022 | 6:02

Een IJmeerverbinding die alleen bestaat uit een metrolijn en fietspad? Is dat acceptabel voor Almere of moet er toch echt ingezet worden op ook een autoverbinding? Over die vraag sprak de gemeenteraad donderdagavond.

Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat een ov-connectie voldoende is, mocht de verbinding met Amsterdam er daadwerkelijk ooit komen. De kans dat het Rijk geld uittrekt voor deze variant wordt stukken groter geacht dan de kans op ook nog een autoweg erbij.

Ook al wordt het alleen een metrolijn, dan nog zal het project namelijk miljarden gaan kosten. Bovendien lost een extra autoweg de files richting Amsterdam niet op, zo blijkt uit een studie.

Toch bleven verschillende partijen donderdagavond hameren op hun wens om alsnog in te zetten op een autoverbinding. De VVD, PVV, Leefbaar Almere, AP/OPA, en het CDA spraken zich hiervoor uit.

De PvdA, D66, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, en de ChristenUnie kunnen juist prima leven met de ov-connectie. De SP, Respect Almere en NIDA kwamen gisteravond nog niet aan het woord, daar was de tijd te kort voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel