Gemeenteraad erg positief over waarnemend burgemeester Bijleveld

ALMERE • Vr 14 januari 2022 | 16:21 • Vrijdag 14 januari 2022 | 16:21

De gemeenteraad van Almere is enthousiast over de benoeming van Ank Bijleveld tot waarnemend burgemeester van Almere. De politica neemt de plaats in van Franc Weerwind, die maandag minister voor Rechtsbescherming is geworden. Bijleveld gaat tijdelijk in Almere aan de slag, tot er een nieuwe burgemeester voor de stad is gevonden.

Almeerse fractievoorzitters zijn over het algemeen zeer tevreden dat commissaris van de Koning Leen Verbeek oud-minister Ank Bijleveld heeft weten te strikken. Ze zien haar als politiek zwaargewicht en roemen haar ervaring en netwerk.

De fracties hadden maandag nog overleg met Leen Verbeek over wie waarnemend burgemeester van Almere zou moeten worden. De kandidaten die toen door de commissaris van de Koning werden voorgesteld, konden niet op draagvlak van de fractievoorzitters rekenen. Nu Bijleveld is benoemd, zijn de partijen wèl tevreden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel