CvdK gaat schending vertrouwen door gemeenteraad bespreken

ALMERE • Vr 14 januari 2022 | 17:26 • Vrijdag 14 januari 2022 | 17:26

Voordat commissaris van de Koning Leen Verbeek in gesprek gaat met de gemeenteraad van Almere over een nieuwe burgemeester, moet eerst de bij hem ontstane wrevel uit de wereld worden geholpen. "Ik moet eerst in gesprek met de raad over hoe we omgaan met de vertrouwenscommissie. Ik zal de procedure niet starten als we het met elkaar niet eens worden hoe we het gaan aanpakken", reageert de commissaris van de Koning.

De fractievoorzitters van de Almeerse gemeenteraad kwamen maandag bijeen op het provinciehuis om met de commissaris van de Koning te spreken over de waarnemer. Twee mogelijke namen van waarnemers werden in de besloten vergadering besproken en lekten naar buiten. "Het feit dat er met vertrouwen niet goed is omgegaan, is wel een agendapunt", aldus Verbeek.

Wat Verbeek tegen de Almeerse gemeenteraad gaat zeggen, wil hij nog niet delen met de media. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar start de zoektocht naar de opvolger van Franc Weerwind als burgemeester van Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel