Aangifte tegen Ali B vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag

ALMERE • Za 15 januari 2022 | 14:43 • Zaterdag 15 januari 2022 | 14:43

Bij het Openbaar Ministerie is aangifte gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland van RTL. Almeerder Ali B heeft aan de Telegraaf laten weten dat het om hem gaat.

Hij schrijft op Instagram: ''Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar. Ik word hier door overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media.''

De rapper en jurylid van de talentenshow schrijft dat hij nog geen oproep van de politie heeft gehad en dat hij overal aan zal meewerken. ''Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig.''

Zijn management schrijft: ''Er is nog veel onduidelijk, maar 1 ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.''

Uitzendingen The Voice stilgelegd
Zaterdagochtend kwam RTL met een verklaring dat het programma voorlopig niet meer wordt uitgezonden omdat bij de zender en producent berichten binnenkwamen van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen.

''We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen'', schrijft RTL.

De zender heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. Die kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS.

Bandleider opgestapt
Ook bandleider Jeroen Rietbergen wordt beschuldigd. Hij heeft het wangedrag toegegeven en stapt per direct op, laat hij in een uitgebreide verklaring via zijn advocaat aan NOS weten. Daarin biedt hij ook uitgebreid zijn excuses aan. Rietbergen is de partner van presentatrice Linda de Mol, zus van John de Mol, de bedenker van The Voice.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel