Almeerders reageren wisselend op komst Bijleveld als waarnemend burgemeester

ALMERE • Za 15 januari 2022 | 16:07 • Zaterdag 15 januari 2022 | 16:07

Inwoners reageren wisselend op de komst van Ank Bijleveld als waarnemend burgemeester van Almere. De oud-minister van Defensie wordt maandag geïnstalleerd en neemt tijdelijk de plaats in van Franc Weerwind, die minister voor Rechtsbescherming is geworden.

Op straat zegt een inwoner: ''Ik was altijd wel onder de indruk van die vrouw. Sterk. Ze komt sterk over. En het is een snel groeiende stad. Ik denk wel dat we daar een heel goeie aan hebben, ja absoluut.'' Een ander is minder onder de indruk: ''Ik vind het verschrikkelijk. Ze is beslist ongeschikt. Ik zeg dat ook omdat ze in haar portefeuille ook Afghanistan had staan vroeger. Daarom.''

Hij doelt daarmee op het aftreden van Bijleveld als minister van Defensie. Ze kreeg vorig jaar september een motie van afkeuring vanwege de chaotische evacuatie van tolken uit Afghanistan.

Een vrouw zegt daarover: ''Ik moet zien hoe ze het doet als burgemeester. Want in de regering heeft ze het in mijn optiek niet heel best gedaan. (..) Dus ik hoop dat ze het hier wel op poten kan houden.''

Onderwerpen die belangrijk zijn
Aan de winkelende Almeerders is ook gevraagd welke onderwerpen ze belangrijk vinden voor de tijdelijke burgemeester. Onderwerpen die naar voren komen zijn jongeren, de infrastructuur, veiligheid, woningbouw en de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade.

''Dat het niet alle dingen van een grote stad mee gaat krijgen. Want dat lijkt het nu allemaal, dat ze allemaal uit Amsterdam deze kant op beginnen te komen. Laten we dat maar niet doen. En een groene stad. Waar mensen gewoon flink nog van de natuur kunnen genieten en dat het niet allemaal huizen gaan worden'', aldus een inwoner.

De gemeenteraad gaf eerder aan enthousiast te zijn over de benoeming van Bijleveld als waarnemer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel