Jubilerende burgemeester nog niet klaar met Zeewolde

ZEEWOLDE • Zo 16 januari 2022 | 12:03 • Zondag 16 januari 2022 | 12:03

Gerrit Jan Gorter viert dit weekend zijn 15-jarig jubileum als burgemeester van Zeewolde. Hij is nog lang niet uitgekeken op zijn gemeente. De burgemeester sluit zelfs niet uit dat hij er over drie jaar nog een vierde termijn aan vast wil knopen, laat hij weten in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. "Het is een fantastisch dorp en er zijn nog voldoende uitdagingen."

Het belangrijkste verschil met 15 jaar geleden is volgens Gorter de invloed van de sociale media. "Dat betekent dat heel veel mensen gaan reageren, soms niet gehinderd door enige kennis van zaken." Bestuurders worden soms geconfronteerd met 'heel extreme bedreigingen' en dat heeft volgens Gorter invloed op zijn optreden als burgemeester. "Dan ben je wat voorzichtiger in je woordkeuze. Je moet de rust in de gemeenschap behouden, dat is ook mijn taak."

Economische ontwikkelingen
Burgemeester Gorter prijst de saamhorigheid in het dorp en is optimistisch over de economische ontwikkeling in Zeewolde. Zo staan de bedrijven in de rij om zich in de gemeente te vestigen. Gorter wijst op het nieuwe bedrijventerrein Trekkersveld 4. Naast het geplande datacenter van Meta heeft Zeewolde daar nog 35 hectare bedrijfsgrond beschikbaar.

Het loopt storm voor die kavels, meldt de burgemeester. "Er zijn al zoveel gegadigden dat de gemeenteraad straks een keuze moet maken: welk type bedrijf willen we hebben, wat is goed voor onze eigen gemeenschap zodat de inwoners gewoon in eigen dorp kunnen werken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel