Duo laat auto met draaiende motor achter na politieachtervolging

URK • Ma 17 januari 2022 | 19:09 • Maandag 17 januari 2022 | 19:09

De politie heeft zaterdagavond op Urk een witte Volkswagen Polo in beslag genomen die door een nog onbekende bestuurder met draaiende motor werd achtergelaten. Dat gebeurde na een minutenlange achtervolging waarbij volgens de politie hoge snelheden werden bereikt. Van de bestuurder en een bijrijder ontbreekt nog elk spoor.

Rond 22:00 uur zagen agenten in een onopvallende politieauto hoe de auto met hoge snelheid over het Toppad op Urk reed. De agenten wilden de auto laten stoppen, maar die ging er met nog hogere snelheid vandoor richting Tollebeek. Via het Urkerdwarspad en de Vormtweg ging de achtervolging weer terug naar Urk.

De bestuurder van de Volkswagen Polo reed een rotonde op en gaf geen voorrang aan een andere automobilist die daardoor hard moest remmen om een ongeluk te voorkomen. Vervolgens reed de Polo een woonwijk in. Daar troffen de achtervolgende agenten de auto met de sleutels nog in het contact aan. De bestuurder en een bijrijder waren op dat moment al weggerend. Ze waren niet meer te achterhalen voor de politie.

Niet de eerste achtervolging
Terug op het politiebureau zagen de agenten dat de Volkswagen Polo al eens eerder was achtergelaten na een andere achtervolging. Daarop is de auto in beslag genomen. Volgens de politie is het nog altijd onduidelijk wie er achter het stuur heeft gezeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel