Visser geïnstalleerd als nieuwe burgemeester Eemsdelta

URK • Ma 17 januari 2022 | 19:59 • Maandag 17 januari 2022 | 19:59

Ben Visser uit Urk is maandagavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de Groningse gemeente Eemsdelta. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen.

RTV Noord maakte in de aanloop naar de installatie van Visser een portret van de Urker en zijn gezin. Daarin vertelden ze erg uit te kijken naar de verhuizing naar Groningen. Of Visser wel kan aarden in zijn nieuwe gemeente? "Ja, dat denk ik wel. Ik voel mij tot nu toe heel goed. Als we elkaar respecteren zoals we zijn, komen we denk ik een heel eind."

Ben Visser was tot 2013 wethouder op Urk en was daarna tot 2017 burgemeester van Scherpenzeel. Wegens ziekte moest Visser met die burgemeestersfunctie stoppen. Daarna was hij enige tijd directeur bij een afvalbedrijf en docent economie.

Bericht gaat verder onder de tweets

Het belangrijkste dossier in Eemsdelta wordt de slepende kwestie rondom de gaswinning. Visser heeft zich daarop goed voorbereid, vertelde hij RTV Noord: "Ik heb intensief contact met de ambtenaren. Zij sturen mij alvast stukken zodat ik mezelf kan inlezen. Ook ben ik bij Albert Rodenboog geweest, de oud-burgemeester van Loppersum. Op die manier word ik als het ware opgeleid."

Goede omgang met wethouders cruciaal
Voor Visser is een goede omgang met de wethouders de komende periode cruciaal om zijn burgemeesterschap te laten slagen, zei hij onlangs in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Het huidige wethouderstrio op Urk volgde de installatie van Visser in ieder geval nauwgezet vanaf Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel