Man gaat door het lint in woonzorgcentrum

EMMELOORD • Di 18 januari 2022 | 12:25 • Dinsdag 18 januari 2022 | 12:25

De politie heeft maandagavond in Emmeloord een 36-jarige man aangehouden die volledig door het lint was gegaan in woonzorgcentrum Wittesteijn aan de Revelsant.

Volgens woordvoerder Annette Jansen ging het om een bezoeker die plotseling verward gedrag vertoonde. De man gooide volgens de politie met stoelen en bedreigde het personeel. Daar waren twee oudere bewoners getuige van. "Zowel onze medewerkers als de twee bewoners zijn erg geschrokken," zegt Jansen. "We hebben dan ook direct nazorg geregeld."

Het gevoel van veiligheid van de bewoners heeft de hoogste prioriteit, vertelt Jansen. "De gemiddelde leeftijd van onze bewoners is 90 jaar, en het is heel naar dat dit is gebeurd." Er zijn maatregelen getroffen die moeten voorkomen dat er nog eens zoiets gebeurt. Zo worden de deuren voortaan na 17:00 uur gesloten, zodat niemand meer zomaar naar binnen kan lopen.

Volgens de politie is niet duidelijk waarom de man in woede was ontstoken. Hij is meegenomen naar het bureau en zit nog steeds vast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel