Independer: meeste kans op autoschade in Almere, minste kans op Urk

FLEVOLAND • Di 18 januari 2022 | 13:45 • Dinsdag 18 januari 2022 | 13:45

In Flevoland hebben automobilisten het grootste risico op schade in de gemeente Almere. Dat blijkt uit de Auto Risicometer van Independer, die de kans op autoschade meet. De kans dat er bij een auto ingebroken wordt, vandalisme wordt gepleegd of diefstal plaatsvindt is volgens Independer in Almere 10% groter dan het landelijk gemiddelde.

Uit de cijfers blijkt dat Lelystad ook relatief veel autoschade kent. De kans op schade is in Lelystad 6,8 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. In de andere Flevolandse gemeenten is het schaderisico veel kleiner. Op Urk hebben automobilisten de laagste kans op schade. Die ligt 36,2 procent onder het landelijk gemiddelde.

Het risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel