Treinmachinisten, gidsen en hosts gezocht voor Floriade

ALMERE • Di 18 januari 2022 | 16:04 • Dinsdag 18 januari 2022 | 16:04

De Floriade en de gemeente Almere zijn een wervingscampagne gestart om vrijwilligers voor de Floriade te vinden. Voor de wereldtuinbouwtentoonstelling worden onder meer machinisten voor het Floriade-treintje gezocht, maar ook gidsen en hosts.

De gastheren en gastvrouwen, zogenoemde City Hosts, komen op verschillende plekken in de stad te staan. Zij ontvangen bijvoorbeeld mensen die met de trein op het station aankomen of die op de Esplanade de boot naar het Floriade-park nemen. Het idee is dat deze vrijwilligers vragen van bezoekers kunnen beantwoorden en de weg wijzen. Een werkdag duurt tussen de 4 en 6 uur.

De bestuurder van het treintje rijdt het hele Floriade-park over en moet het Floriade verhaal kennen, zodat hij bezoekers over de tentoonstelling kan vertellen.

Het gaat om vrijwillige rollen, maar vrijwilligers krijgen wel een goodiebag met onder andere een hoodie en waterfles. Op woensdag 2 februari worden 's avonds in een online bijeenkomst alle taken toegelicht en kunnen geïnteresseerden vragen stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel