Challenge voor 'Green Escape' tussen Beatrixpark en Hannie Schaftpark

ALMERE • Wo 19 januari 2022 | 17:33 • Woensdag 19 januari 2022 | 17:33

Er moet een groene verbinding tussen het Beatrixpark en het Hannie Schaftpark in Almere Stad komen. Daarom heeft gemeente Almere samen met de Floriade 'The Green Escape' bedacht. Daarin worden studenten en jonge professionals uitgedaagd om groene ideeën te bedenken voor de noordkant van het stationskwartier in Almere Stad.

"We zijn echt specifiek op zoek naar groene verbindingen tussen verschillende groene plekken in Almere", zegt Eric Aangeenbrug van de gemeente Almere. "Daar mogen studenten op losgaan en mooie ontwerpen voor bedenken." Uiteindelijk wordt er met name naar de haalbaarheid van het idee gekeken. De studenten en jonge professionals kunnen zich tot februari aanmelden en hoeven niet per se uit Almere te komen. Er zijn ook deelnemers uit Canada en Groot-Brittannië.

De deelnemers kunnen zich aanmelden voor drie masterclasses, waarin ze toewerken naar het winnende ontwerp. "Het gaat echt om het groener maken van zo'n omgeving zelf", zegt Dina El Filali van de Floriade Expo 2022. "We zijn bezig met een aantal criteria en daar is een jury voor. We kijken bijvoorbeeld naar wat het maakt dat iemand naar de groene ontsnapping zou gaan en hoe we die kunnen maken." Als het winnende idee bijvoorbeeld te veel kost, gaat de gemeente in gesprek om het idee haalbaar te maken en eventueel uit te kunnen voeren.

Volgens Aangeenbrug is het belangrijk om een 'Green Escape' in de stad te hebben. "De steden warmen op vanwege klimaatverandering en zeker in binnensteden merken we dat heel erg. Dat zijn vaak wat stenige plekken. Daar gaan we allemaal last van krijgen op hete dagen. Dan wordt het stikbenauwd en dat is slecht voor onze gezondheid. Het bevordert ook niet dat mensen naar buiten gaan om te sporten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel