Lichte daling aantal WW-uitkeringen in provincie

FLEVOLAND • Do 20 januari 2022 | 11:14 • Donderdag 20 januari 2022 | 11:14

Het aantal inwoners in Flevoland dat een WW-uitkering ontvangt is in december vorig jaar licht afgenomen. Daarmee gaat de provincie tegen de landelijke trend in, want over het algemeen is het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

In december 2021 ontvingen 5.490 mensen in Flevoland een WW-uitkering. Dat zijn er 16 minder dan in november 2021. Het gaat om een afname van -0,3 procent. Over heel Nederland is juist een stijging te zien van ruim 1 procent.

Minste WW'ers op Urk
Van alle Flevolandse gemeenten telde Urk in december 2021 de minste mensen met een werkloosheidsuitkering. Het gaat om 0,5 procent van de beroepsbevolking. Nergens in Nederland leeft zo'n klein deel van de beroepsbevolking met een WW-uitkering dan op Urk, zo blijkt uit de cijfers.

Binnen Flevoland ontvangt de Almeerse beroepsbevolking naar verhouding het vaakst een WW-uitkering (2,7 procent). Ook in Schiedam, Zandvoort, Rotterdam, Venray en Emmen is het percentage inwoners met een WW-uitkering relatief groot.Impact lockdown en seizoen
Volgens het UWV is het aantal WW-uitkeringen seizoensgevoelig, en neemt daardoor in de wintermaanden meestal wat toe. Vooral vanuit de bouw en de landbouw kwamen in december flink wat meer mensen in de WW terecht dan een maand eerder. Ook de 'avondlockdown' eind november en de volledige lockdown vanaf medio december hebben volgens de uitkeringsinstantie tot meer werkloosheidsuitkeringen geleid, bijvoorbeeld vanuit de horeca- en cultuursector.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel