Wethouder: vertrek hoofdpersonen bij Floriade geen probleem

ALMERE • Vr 21 januari 2022 | 6:20 • Vrijdag 21 januari 2022 | 6:20

Het vertrek van burgemeester Franc Weerwind en voorzitter Eric van der Burg van de Raad van Commissarissen van de Floriade levert géén probleem op voor de wereldtuinbouwtentoonstelling. Dat verzekerde wethouder Jan Hoek de gemeenteraad donderdagavond in een debat tijdens de Politieke Markt.

Het debat, dat was aangevraagd door de PVV, ging over de gevolgen van het vertrek van Weerwind en Van der Burg voor de organisatie van de Floriade. Weerwind is sinds kort de nieuwe minister voor Rechtsbescherming en Van der Burg is de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Migratie. De PVV vraagt zich af of het wel goedkomt met het evenement in Almere, nu de hoofdpersonen zijn weggevallen. Daarbij speelt ook tijdsdruk een rol, want de Floriade begint al in april.

Volgens verantwoordelijk wethouder Jan Hoek is er geen reden tot zorg en is de continuïteit gewaarborgd. De totale organisatie van de Floriade bestaat uit 80 personen die de weggevallen kennis en kunde goed kunnen opvangen. Bovendien, zo stelt Hoek, is er inmiddels een waarnemend burgemeester benoemd die zich nu in het dossier kan inlezen. Er zijn ook gesprekken gevoerd met een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen en die wordt naar verwachting binnenkort benoemd. "We kunnen dit echt aan", verzekerde de wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel