DrontenBouw vraagt faillissement aan, 12 klanten gedupeerd

DRONTEN • Vr 21 januari 2022 | 12:12 • Vrijdag 21 januari 2022 | 12:12

Bouwbedrijf DrontenBouw heeft faillissement aangevraagd. Dat bevestigt eigenaar Andre Rozenberg, die zegt dat een doorstart niet haalbaar is. Het bedrijf in Dronten heeft 12 personeelsleden in dienst.

Volgens Rozenberg ging het wat betreft opdrachten en omzet de afgelopen tijd goed met het bedrijf. De problemen zouden zijn veroorzaakt door een financieel conflict met de vorige eigenaar. Die heeft Rozenberg geld geleend om de overname te financieren, maar is het niet eens met de nieuwe koers van het bedrijf. In het oplopende conflict zou hij vervolgens door een gerechtsdeurwaarder beslag hebben laten leggen op alle spullen van DrontenBouw. Volgens Rozenberg zou het tenminste zes weken gaan duren om de spullen terug te krijgen, waardoor de kosten voor het bedrijf te hoog zullen oplopen en een faillissement onafwendbaar is.

12 klanten de dupe
Rozenberg zegt dat het bouwbedrijf nog aan het werk was bij twaalf klanten voor aanbouw- en verbouwprojecten. Hoe het daar nu verder mee gaat is nog onduidelijk. Volgens Rozenberg moet dat in overleg met een curator worden bepaald. De eigenaar en zijn medewerkers onderzoeken wel de mogelijkheden voor een nieuwe bouwonderneming.

De klanten van DrontenBouw worden nog persoonlijk benaderd. Door het wegnemen van computers en de telefooncentrale konden klanten alleen via Facebook geïnformeerd worden over het faillissement.

De oude eigenaar was nog niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel