Stichting komt met stempelkaart om jongeren door coronatijd te helpen

ALMERE • Vr 21 januari 2022 | 18:54 • Vrijdag 21 januari 2022 | 18:54

De Almeerse stichting Mind at Work probeert jongeren tijdens deze coronatijd te helpen met een stempelkaart. Op het formulier staan tien opties waar de jeugd van 16 tot 27 jaar oud zich voor kan aanmelden. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor begeleiding van een psycholoog, een hardloopgroepje of een beroepsinteressetest. De activiteiten moeten zorgen voor het verbeteren van de mentale gezondheid.

Het meedoen aan de activiteiten kost de jongeren geen geld, zegt directeur-bestuurder Marie-Fleur Lobry van Mind at Work. De gemeente Almere subsidieert het project, die weer geld van het Rijk heeft gekregen.

Impact schoolsluiting
Volgens Lobry kan het geld, juist in deze coronatijd, goed besteed worden. "Sommige jongeren hebben last van psychosociale problemen, maar het kan ook zijn dat zaken echt verergerd zijn door corona. Jongeren voelen zich soms eenzaam en afgesloten van school en hun vrienden. Als er geen of te weinig perspectief wordt geboden, dan is dat natuurlijk niet goed als je aan het opgroeien bent."

Ondanks de problematiek, ziet Lobry wel dat er steeds meer aandacht komt voor het mentale welzijn van de jeugd. "Zo doen jeugdzorgorganisaties oproepen om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen. Toch zie ik ook dat er bezuinigd gaat worden op de jeugdzorg, terwijl het bij jongeren wel gaat om onze toekomst. Het is belangrijk daar aandacht voor te blijven vragen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel