Schaaktoernooi voor scholieren afgeblazen

ALMERE • Za 22 januari 2022 | 11:13 • Zaterdag 22 januari 2022 | 11:13

De organisatie van het Schoolschaaktoernooi in Almere heeft het evenement dat op 19 maart gehouden zou worden, afgeblazen. Alle alternatieven die bedacht zijn om het toernooi corona-veilig te kunnen houden, doen volgens de organisatie afbreuk aan het karakter van het evenement.

Het Almeerse schaaktoernooi is in zijn soort het grootste van het land en wordt al een aantal jaren in de Topsporthal in Almere Poort gehouden. Aan het toernooi doen normaal gesproken enkele honderden jongeren mee. De sport is erg populair in Almere.

Tijdens het schaakevenement zitten de tribunes doorgaans vol met ouders, grootouders en andere belangstellenden. De verwachting is dat de locatie van het toernooi in maart niet volledig open kan. Los van het sportieve element vindt de organisatie de gezelligheid net zo belangrijk. De organisatie kiest ervoor om het schaakevenement alleen in de huidige vorm te organiseren. Het eerstvolgende toernooi staat daarom nu gepland voor maart volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel