Bernt Schneiders benoemd als nieuwe voorzitter van de Floriade

ALMERE • Di 25 januari 2022 | 19:44 • Dinsdag 25 januari 2022 | 19:44

Bernt Schneiders is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Floriade BV. Hij volgt daarmee Eric van der Burg op, die eerder deze maand vertrok om als staatssecretaris voor Asiel en Migratie aan de slag te gaan.

Schneiders was van 2006 tot 2016 burgemeester van de gemeente Haarlem. Hij was ook voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Sinds 2016 is hij directeur van het VSBfonds. Hij laat in een persbericht weten trots te zijn om als voorzitter van de wereldtuinbouwtentoonstelling aan de slag te gaan. "De ambities van de Floriade sluiten aan op mijn visie om een bijdrage te leveren aan de samenleving waarin iedereen mee kan doen in goede gezondheid en in een veilige en leefbare omgeving", zegt Schneiders. "Ik kijk ernaar uit, in de operationele fase van de Expo vanuit de Raad van Commissarissen samen met de directie een inspirerende bijdrage te leveren aan deze unieke Floriade in Almere."

Het vertrek van zijn voorganger Van der Burg bij de Floriade leidde tot zorgen bij een aantal fracties in de Almeerse gemeenteraad over de voortgang van het evenement, dat in april van start gaat. Vooral omdat tegelijkertijd ook burgemeester Franc Weerwind vertrok om minister voor Rechtsbescherming te worden. Wethouder Jan Hoek verzekerde de gemeenteraad in een ingelast debat dat dit geen problemen oplevert voor de Floriade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel