Jeugddetentie, taakstraf en proeftijd voor jonge overvaller

ALMERE • Wo 26 januari 2022 | 17:52 • Woensdag 26 januari 2022 | 17:52

Een 18-jarige Almeerder die in 2020 in Almere en Lelystad twee overvallen pleegde, is veroordeeld tot 235 dagen jeugddetentie, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Verder moet de jongen een taakstraf van 80 uur uitvoeren en krijgt hij een proeftijd van twee jaar opgelegd. Mocht hij in die periode opnieuw met justitie in aanraking komen, dan moet hij ook de overige 180 dagen in jeugddetentie doorbrengen.

Bovendien vindt de rechtbank het belangrijk dat jongen de hulp en begeleiding krijgt, zoals deze door de Raad en SAVE zijn geadviseerd. Zo moet hij onder meer meewerken aan beschermd/begeleid wonen bij Arti-care of een soortgelijke instelling die gespecialiseerd is in de problematiek van verdachte. Ook moet hij zich inzetten voor het vinden en behouden van een goed ingevulde vrijetijdsbesteding in de vorm van een bijbaan en/of sport.

De Almeerder overviel in augustus 2020 een PLUS supermarkt in de Almeerse Seizoenenbuurt. Medewerkers werden bedreigd met een mes. De buit van de overval bedroeg 850 euro.

In december overviel de jongen een KPN-winkel aan de Promesse in Lelystad. Ook daar werd personeel met een mes bedreigd. De 18-jarige maakte 42 mobiele telefoons buit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel