Provincie gaat scholen helpen met verduurzamen gebouwen

FLEVOLAND • Do 27 januari 2022 | 12:44 • Donderdag 27 januari 2022 | 12:44

Provincie Flevoland gaat kleine schoolbesturen ondersteunen bij de verduurzaming van schoolgebouwen. De schoolbesturen krijgen geen geld, maar een onderzoek om in kaart te brengen wat er duurzamer kan. Een coach helpt vervolgens om een plan op maat te maken voor de gebouwen.

Scholen kunnen zichzelf aanmelden voor het project. Zes hebben dat inmiddels gedaan. Het startschot voor het project werd donderdag gegeven bij basisschool Driestromenland van SCPO Lelystad. Volgens bestuurder Willem de Jager is het voor vier gebouwen van SCPO interessant om mee te doen. Hij wil graag weten welke maatregelen genomen kunnen worden, wat het kost en wat het ook weer oplevert.

Volgens de provincie ontbreekt het bij besturen vaak aan kennis en capaciteit om de stap naar verduurzaming te zetten. De coach kan ook helpen om financieringsmogelijkheden te zoeken en kan contacten leggen tussen de verschillende deelnemers van het project. Dat loopt tot eind 2023.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel