Criminaliteit in Noordoostpolder afgenomen

NOORDOOSTPOLDER • Vr 28 januari 2022 | 6:43 • Vrijdag 28 januari 2022 | 6:43

De totale criminaliteit in Noordoostpolder is vorig jaar met 13% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit politiecijfers. In 2020 registreerde de politie nog ruim 1700 misdrijven. Inmiddels is dat aantal gedaald tot iets meer dan 1500 in 2021.

Er is al langer een trend zichtbaar waarin de traditionele criminaliteit afneemt. Dit is te zien in de daling van de registraties van veel voorkomende criminaliteit zoals inbraak, vernielingen en diefstal. "Deze criminaliteitscijfers zijn de laagste sinds 2018. Het gaat dus de goede kant op. Tegelijk vraagt het onze onverminderde aandacht en inspanning om de dalende trend te kunnen vasthouden", aldus burgemeester Roger de Groot.

Huiselijk geweld
De dalende trend geldt niet voor huiselijk geweld. Over de afgelopen jaren blijft dit stabiel met een lichte toename in 2021. Deze vorm van geweld is vaak niet zichtbaar, omdat het achter de voordeur plaatsvindt.

Cybercrime
Ook de digitale criminaliteit, vooral de online fraude, neemt toe. Zowel landelijk als lokaal in Noordoostpolder wordt er daarom extra aandacht aan voorlichting en preventie besteed. Zo draait momenteel het project Hackshield, waarin kinderen in het basisonderwijs bewust worden gemaakt van de 'gevaren' in de digitale wereld. Daarnaast was er in oktober vorig jaar een cybersymposium voor ondernemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel