Plannen voor verbouwing ontmoetingscentrum De Meermin

ZEEWOLDE • Ma 31 januari 2022 | 22:48 • Maandag 31 januari 2022 | 22:48

Ontmoetingscentrum De Meermin in Zeewolde moet verbouwd worden. Dat concludeert de gemeente na een draagvlakonderzoek onder inwoners, gebruikers en maatschappelijke organisaties.

"Het gebouw is sterk verouderd, dus er moet echt iets gaan gebeuren", geeft wethouder Steven Scheffer aan. De gemeente heeft daarom plannen gepresenteerd voor een duurzaam, transparant en multifunctioneel gebouw, waar het levendig is en bruist van activiteiten. "Het moet een gebouw worden waarin de mensen elkaar kunnen ontmoeten, waarin verbinding plaatsvindt en waar mensen graag naar binnenlopen en vragen die ze hebben kunnen stellen aan diverse professionals."

In het draagvlakonderzoek hebben de Zeewoldenaren aangegeven dat zij graag meer aanbod zouden zien op het gebied van leren, creativiteit, talentontplooiing, vrije tijd en ontspanning. Ook is aangegeven dat er behoefte is aan werkruimte voor clubs en initiatieven, zoals het initiatief tot de creatieve werkplaats, open-tafel-activiteiten of de activiteiten van ouderenbonden.

De verbouwing kost 5.1 miljoen euro. Op 10 februari worden de plannen besproken in de commissievergadering, waarna de gemeenteraad er tijdens de raadsvergadering van 24 februari over mag stemmen. Bij groen licht van de raad moet eind 2022 begonnen worden met de verbouwing, die eind 2023 gereed moet zijn.

Schets van het nieuwe pand:

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, stuur dan een e-mail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel