Politiek wil opheldering van wethouder over uitspraken rondom Swifterbant-Zuid

DRONTEN • Di 1 februari 2022 | 22:26 • Dinsdag 1 februari 2022 | 22:26

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen van de gemeente Dronten schetst een onjuist en onwaar beeld naar de samenleving als het gaat om gesprekken rondom nieuwbouwwijk Swifterbant-Zuid. Dat schrijft een ondernemer in een brief aan de gemeenteraad. Drie politieke partijen hebben naar aanleiding van de brief om opheldering van de wethouder gevraagd.

De plannen voor Swifterbant-Zuid kwamen er niet zonder slag of stoot en liepen bijna een jaar vertraging op. Na verschillende fouten trad ook een wethouder af. Oorspronkelijk zou het bestemmingsplan al in april 2021 klaar zijn, maar toen kwam aan het licht dat een nabijgelegen akkerbouwer geluidsoverlast zou veroorzaken. Diezelfde ondernemer heeft nu een brief geschreven.

Uitspraken wethouder
Wethouder Veldhoen heeft eerder de opdracht van de raad gekregen om samen met de betreffende ondernemer een oplossing te vinden voor de geluidsoverlast. Begin december liet hij aan de raad weten dat de gesprekken goed verlopen en dat ze steeds dichter bij een oplossing komen. De briefschrijver verbaast zich over deze uitspraken en schrijft nog geen berichten te hebben gekregen dat er op korte termijn onderhandelingen zullen starten. "Op dit moment klinkt het alsof we er bijna uit zijn met elkaar wat volgens ons echter nog niet het geval is."

GroenLinks, SP en PvdA willen weten wat de feiten en stand van zaken zijn in de gesprekken. De partijen willen van het college een overzicht van alle momenten dat er contact is geweest tussen de gemeente en de betrokken inwoners en wil weten of het college zich in de brief van de akkerbouwer herkent.

De wethouder laat in een reactie weten in goed gesprek te zijn met de familie. "Aan alle kanten hebben we de intentie om er goed uit te komen." Hij wil verder niet reageren op de uitspraken van de akkerbouwer en eerst de vragen van de politieke partijen beantwoorden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel