Aangepaste regeling Marker Wadden gaat schippers niet ver genoeg

LELYSTAD • Wo 2 februari 2022 | 14:21 • Woensdag 2 februari 2022 | 14:21

Schippers van de bruine vloot zijn nog steeds niet tevreden over de aanlegregeling die Natuurmonumenten heeft ingesteld voor de Marker Wadden, het natuurgebied bij Lelystad. Na overleg met charterschepenvereniging BBZ heeft Natuurmonumenten de nieuwe regeling iets versoepeld, maar dat gaat de schippers eigenlijk niet ver genoeg.

Natuurmonumenten vindt dat het op de Marker Wadden te druk is met dagjesmensen, en wil dat beter in de hand houden om de natuur te beschermen. Daardoor mogen er voortaan elke dag maar vijf charterschepen aanleggen, die ook maar twee uur mogen blijven. Daarnaast werd het aanleggeld flink verhoogd. Die regeling is nu aangepast, maar volgens schipper Alex van Klaveren van de Bounty is dat te weinig.

"We hebben meegeholpen aan de Marker Wadden", stelt hij. "En er was een goede communicatie met Natuurmonumenten in het begin. Maar we merken gewoon dat het steeds lastiger werd om met ze samen te werken op verschillende vlakken." Van Klaveren heeft het gevoel dat de charterschepen worden afgescheept, en dat Natuurmonumenten de eigen veerdienst oneerlijk laat concurreren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel