Vrouw (44) vrijgesproken in hoger beroep liquidatiezaken

ALMERE • Vr 11 februari 2022 | 17:17 • Vrijdag 11 februari 2022 | 17:17

Een 44-jarige Almeerse vrouw is in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij een liquidatiezaak uit 2017. De vrouw kreeg eerder van de rechter vijf jaar cel opgelegd omdat ze geholpen zou hebben bij de voorbereidingen om in de Literatuurwijk een Almeerse crimineel om het leven te brengen. De liquidatie mislukte omdat de mannen die hem moesten plegen in juni 2017 in Almere door een arrestatieteam werden klemgereden.

Het gerechtshof in Amsterdam boog zich de afgelopen weken over vier verwante liquidatiezaken, met in totaal vijf verdachten. Een aantal daarvan zou bij meerdere zaken betrokken zijn geweest.

Hoofdverdachte kreeg levenslang
De nu vrijgesproken Almeerse vrouw is de vriendin van de hoofdverdachte in de liquidatiezaken. Deze 37-jarige Quincy S. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot levenslang. Hij kreeg eerder 25 jaar opgelegd, maar volgens het Hof is een tijdelijke gevangenisstraf met het oog op de veiligheid van de maatschappij niet genoeg.

Quincy S. schoot in 2015 in Amsterdam-West met een machinegeweer een onschuldige voorbijganger dood. Bij de schietpartij werden een trambestuurder en een passagier maar net gemist. "Door een wonder zijn er niet meer dodelijke slachtoffers gevallen", zei het Hof vrijdag tijdens de uitspraak. Quincy S. was ook een van de twee mannen die in 2017 op weg naar de Literatuurwijk door de politie werd klemgereden.

In het hoger beroep stond ook nog een 27-jarige Almeerder terecht. Tegen hem is volgens het Hof vrijdag nog geen uitspraak gedaan, omdat zijn zaak voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Waarom is niet gezegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel