Organisator Lowlands wil zo snel mogelijk verdere versoepelingen

BIDDINGHUIZEN • Di 15 februari 2022 | 12:11 • Dinsdag 15 februari 2022 | 12:11

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg van Lowlands in Biddinghuizen vindt dat de coronaregels nog verder versoepeld moeten worden. Volgens de NOS wordt dinsdagavond bekend dat de verplichting om alleen mensen toe te laten als ze negatief zijn getest op het coronavirus (1G), alleen nog gaat gelden op plekken binnen met meer dan 500 man publiek. Buitenlocaties zijn uitgezonderd van de verplichting. Lowlands is gedeeltelijk een buitenlocatie, maar heeft ook tenten met plek voor 1250 bezoekers.

Dinsdagochtend noemde Van Eerdenburg de 1G-maatregel disproportioneel. Volgens hem bewegen miljoenen mensen zich in scholen en winkels, maar ligt het gemiddelde aantal bezoekers van een popzaal veel lager. "En om die reden vind ik het disproportioneel."

De Lowlandsdirecteur vindt dat cultuur en popmuziek wederom als laatste in de rij worden gezet door het kabinet. "Dat heeft te maken met het dedain dat ze daar hebben richting cultuur.”

De versoepelingen voor buitenlocaties zouden gaan gelden vanaf volgende week vrijdag.

Stromae, The Opposites en Arctic Monkeys
Eerder kondigde Lowlands al een reeks artiesten aan die dit jaar komt optreden. Onder anderen de Belgische singer-songwriter Stromae, rapduo The Opposites en de band Arctic Monkeys staan op het podium. Ook voormalig Oasis-zanger Liam Gallagher en soulzanger Michael Kiwanuka zullen dit jaar optreden. Festival Lowlands wordt op 19, 20 en 21 augustus gehouden in Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel