Vegan-boeren genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van het jaar verkiezing

ENS • Za 26 februari 2022 | 10:15 • Zaterdag 26 februari 2022 | 10:15

Joost van Strien en Christiaan Feickens, twee boeren uit Ens, zijn genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022. Het akkerbouwbedrijf Zonnegoed van Feickens en Van Strien is een vegan-boerderij. Dit betekent dat er geen poep van dieren wordt gebruikt op het land.

Zonnegoed is het eerste gecertificeerde vegan-akkerbouwbedrijf in Nederland. Het bedrijf is ook volledig biologisch. De twee noemen hun producten NoShit Food. In totaal hebben Feickens en Van Strien meer dan negentig hectare grond. Verder zijn ze bezig met een voedselbos. Andere genomineerden zijn onder anderen een varkenshouder uit Empel en een boer uit Noordbeemster.

De titel Agrarisch Ondernemer is volgens de organisatie een prijs die gaat naar een ondernemer met 'passie, lef, ambitie en doorzettingsvermogen'. De winnaar is een voorbeeld voor zijn sector en inspireert andere bedrijven, aldus de organisatie. Op de longlist voor de prijs stonden ook spruitentelers Ronald en Jan Herbert uit Zeewolde vanwege hun volledig automatische spruitenplukmachine. Zij zijn dus niet bij de uiteindelijke selectie gekomen.

De winnaar van de verkiezing wordt op 31 maart in Veenendaal bekendgemaakt en wordt gekozen door een jury. De winnaar krijgt een bedrag van 12.500 euro. Er is ook een publieksprijs van 2500 euro. De prijs wordt uitgereikt door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer.

Eerder wonnen Leander en Peter Vereecken uit Dronten en Marco en Jeanne Klaver uit Kraggenburg de verkiezing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel