Jubilerende IJsselmeervereniging wil graag 'burgemeester' voor IJsselmeergebied

LELYSTAD • Ma 28 februari 2022 | 17:09 • Maandag 28 februari 2022 | 17:09

De IJsselmeervereniging wil graag dat er iemand verantwoordelijk wordt gemaakt voor het IJsselmeergebied. ''Zodat er een soort burgemeester is die gaat over dat gebied. Zodat er eigenlijk veel meer wordt gelet op het belang van het blauwe hart van Nederland.'' Dat zegt voorzitter Benno van Tilburg.

De vereniging bestaat uit vrijwilligers die willen dat het IJsselmeer op een verantwoorde manier wordt gebruikt en dat alle waarden worden behouden.

De vereniging verzet zich onder meer tegen de aanleg van de buitendijkse haven bij Urk. ''Omdat wij niet echt de noodzaak zien van de maritieme servicehaven op die plek. Wij denken dat die servicehaven ook bij de Maximacentrale (bij Lelystad) neergezet kan worden. Waarom juist op die plek waar het eigenlijk niet nodig is?'' zegt Van Tilburg. Een eerder verzet van de IJsselmeervereniging tegen de buitendijkse haven, in 2019, was succesvol. Toen zette de Raad van State een streep door het plan.

De IJsselmeervereniging bestaat volgende maand 50 jaar. Dat wordt onder meer gevierd met de leden en donateurs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel