Tijdelijke kantoren op plek voormalig tuincentrum

DRONTEN • Di 1 maart 2022 | 12:09 • Dinsdag 1 maart 2022 | 12:09

Windplan Groen huurt de komende drie jaar in Dronten de kavel waarop eerst tuincentrum Groenrijk gevestigd was. Op de locatie aan de Rietweg komen tijdelijke kantoorketens waar tientallen mensen kunnen werken.

Voorzitter Wim Luijkx van Windkoepel Groen hoopt dat de ketens eind deze maand gereed zijn. Hij wacht nog op een definitieve vergunning. Ondertussen zijn de voorbereidende werkzaamheden al gestart.

Windplan Groen is een plan voor 90 nieuwe windturbines die samen 1,9 miljard kWh per jaar kunnen opwekken. Volgens de initiatiefnemers is dat evenveel elektriciteit als jaarlijks in de hele provincie Flevoland wordt gebruikt.

Op de plek waar de ketens komen was eerst sprake van huisvesting van 300 arbeidsmigranten. Dat werd uiteindelijk afgekeurd. Omwonenden waren fel tegen de plannen.

Windplan Groen heeft de omwonenden twee keer met een brief geïnformeerd over hun tijdelijke plannen aan de Rietweg. Volgens Luijkx is daar positief op gereageerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel