Voorarrest ontuchtverdachte Peter V. maximaal verlengd

ALMERE • Do 10 maart 2022 | 18:41 • Donderdag 10 maart 2022 | 18:41

Ontuchtverdachte Peter V. uit Almere blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten. De rechtbank vindt dat de verdenkingen van ontucht tegen de man stevig genoeg zijn om hem langer in voorarrest te houden. 90 dagen is op dit moment de maximale termijn.

De 54-jarige V. wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens tijdens zijn werk als directeur van Stichting Kanjer Wens in Almere. In de besloten zitting bleek dat meer mensen aangifte hebben gedaan. De advocaat van V. probeerde het voorarrest nog te laten schorsen, waardoor de Almeerder op vrije voeten zou komen, maar de rechtbank ging daar niet in mee.

Het Openbaar Ministerie kijkt ook naar oudere meldingen over grensoverschrijdend gedrag die uit het sociale netwerk van Peter V. zijn binnengekomen. Ook wordt de 20-jarige zoon van V. verdacht van seksueel misbruik.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel