Activisten blokkeren ingang Rijksvastgoedbedrijf om datacenter Meta

ZEEWOLDE • Ma 14 maart 2022 | 13:26 • Maandag 14 maart 2022 | 13:26

Activisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend de ingang van het Ministerie van Financiën in Den Haag geblokkeerd, waar ook het Rijksvastgoedbedrijf gevestigd is. De activisten zijn tegen de plannen van Meta om een datacenter in Zeewolde te bouwen. Meta is het moederbedrijf van onder meer Facebook, Whatsapp en Instagram. De gemeente Zeewolde wil grond kopen van het Rijksvastgoedbedrijf om dit door te verkopen aan Meta.

Op spandoeken staan leuzen te lezen als 'Rijksvastgoed verkoop geen grond aan Meta' en 'Duurzaam datacentrum = onzin'. De activisten willen dat het Rijksvastgoedbedrijf afziet van verkoop van landbouwgrond aan de gemeente Zeewolde. Volgens de organisatie is dan de komst van het datacenter 'in een klap van de baan'. De actievoerders willen geen datacenter, omdat dit volgens hen veel stroom gaat kosten.

Activisten met spandoeken
Eind vorig jaar stemde een meerderheid van de Zeewolder gemeenteraad voor de wijziging van het bestemmingsplan, waardoor er een datacenter kan komen. Voor aanvang van die gemeenteraadsvergadering demonstreerde Extinction Rebellion ook al in het gemeentehuis van Zeewolde. Toen drongen zo'n twintig activisten met spandoeken het gebouw binnen. De politie maakte destijds een einde aan de actie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel