Festivalcamping moet permanente vergunning krijgen

BIDDINGHUIZEN • Wo 16 maart 2022 | 20:29 • Woensdag 16 maart 2022 | 20:29

Het college van B&W van de gemeente Dronten wil een permanente vergunning afgeven voor de MOJO-festivalcamping in Biddinghuizen. Kamperen moet vanaf volgend jaar 36 dagen per jaar mogelijk zijn op het terrein aan de Alikruikweg. Op die manier is de camping te gebruiken door bezoekers van meerdere evenementen.

De MOJO-festivalcamping ligt tussen de Alikruikweg en het Walibi-terrein. Het is een terrein van zo'n 45 hectare. De gemeente gaf tot nu toe tijdelijke vergunningen af voor Lowlands om twaalf dagen te mogen kamperen en parkeren op het stuk grasland. Met de permanente vergunning moet het terrein ook kunnen worden gebruikt door bezoekers van onder meer Opwekking en Defqon.1.

Geen bezwaren
Volgens de gemeente wil initiatiefnemer MOJO de camping langer openhouden omdat het kampeerterrein tussen de Spijkweg en het Veluwemeer minder vaak beschikbaar is voor andere evenementen. De evenementenorganisatie heeft de omwonenden van het kampeerterrein geïnformeerd, maar reacties op het plan bleven uit. Het terrein past in de omgeving en klachten over de camping zijn er niet, zegt de gemeente.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt de komende zes weken ter inzage. Daarna buigt de gemeenteraad zich over de permanente vergunning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel