Culturele organisaties somber na corona

FLEVOLAND • Za 19 maart 2022 | 10:36 • Zaterdag 19 maart 2022 | 10:36

Met veel organisaties in de culturele sector in Flevoland gaat het financieel slechter dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie. Dankzij de landelijke en provinciale coronasteun hebben de organisaties het hoofd boven water kunnen houden. Zonder die steun hadden veel instellingen het niet gered, zo blijkt uit het onderzoek. De provincie kon niet zeggen hoeveel coronasteun er exact is verleend.

De financiële situatie blijft een groot knelpunt. Onder meer het verlies van bezoekers en personeel en de uitdaging om weer publiek aan te trekken spelen de organisaties parten. Omdat de focus de afgelopen tijd op crisismanagement lag, is bij velen de creativiteit ingeperkt en daalde de motivatie.

Een aantal organisaties zegt te vrezen voor het voortbestaan. De behoefte aan structurele oplossingen die ook op de lange termijn werken, is volgens het onderzoek dan ook groot.

De meeste organisaties zien ook kansen en richten de blik op innovatie, digitalisering en nieuwe samenwerkingen. De organisaties hopen ook dat mensen zich bewuster worden van de impact die cultuur heeft op hun welzijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel