Geen Kersenbloesemfeest, maar pop-up picknick

ALMERE • Zo 20 maart 2022 | 20:10 • Zondag 20 maart 2022 | 20:10

De Stichting Regenboogbuurt organiseert dit jaar op 26 maart een pop-up picknick onder de bloeiende bomen in de Terracottastraat in Almere Buiten. Dat zegt Diana van Diepen (Stichting Regenboogbuurt) zondag op de eerste dag van de lente.

Dit jaar gaat het kersenbloesemfeest niet door omdat het te kort dag was om het feest op te tuigen. "Eerst was er een evenementverbod", vertelt Van Diepen. "Toen evenementen weer mochten bleven er nog een aantal coronaregels." Maar aanstaande zaterdagmiddag is dus wel een picknick aan de Terracottastraat. "Iedereen is van harte uitgenodigd om z'n kleedje, tafeltje, stoeltje en picknick mandje mee te nemen."

Omdat er op meer plekken in Almere kersenbloesems in bloei staan, komt er een Bloesemroutekaart Almere. "We roepen iedereen in Almere op om bloesemfoto's naar ons te mailen met het adres waar de foto genomen is", zegt Van Diepen. Op de kaart komt dan te staan waar de bloesemlocaties in Almere zijn. "Die kaart zetten we on line." Het is de bedoeling dat de kaar elk jaar doorgroeit.

Op de website van de Regenboogbuurt is meer te lezen over de bloesemkaart en over andere activiteiten zoals een Japanse kersenbloesem-expositie in het stadhuis die loopt tot 30 april. Van Diepen roept Almeerders ook op om een haiku op te sturen. "Dat is een Japanse dichtvorm," vertelt ze. "Haiku Kern Almere beoordeelt de inzendingen en de mooiste worden in april aan de expositie in het stadhuis toegevoegd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel