Asielzoekers onderhouden oeverzwaluwmuren Biddinghuizen

DRONTEN • Wo 23 maart 2022 | 17:55 • Woensdag 23 maart 2022 | 17:55

Bewoners van het asielzoekerscentrum in Dronten helpen ook dit jaar mee aan het onderhoud van oeverzwaluwmuren in Biddinghuizen. Landschapsbeheer Flevoland deed vorig jaar een beroep op het azc, nadat een vaste vrijwilligersgroep stopte met het onderhoud van de nesten van de vogels. Harold Boer van Landschapsbeheer kwam op het idee om asielzoekers te vragen, omdat die misschien wel iets te doen zouden willen hebben.

Net als vorig jaar komen er op woensdagen 4 tot 8 asielzoekers helpen bij het schoonmaken en vullen van de zwaluwmuren. En het zijn harde werkers, zegt Boer. Wel is er volgens hem veel verloop, omdat asielzoekers nogal eens verhuizen naar andere azc's.

De asielzoekers komen uit Syrië, Turkije, Irak, Jemen en Colombia. Mubarak Bashaibah woont inmiddels vijf maanden in het AZC in Dronten. "Aangezien ik genoeg vrije tijd heb, ben ik gekomen om deze mensen te helpen die dit werk doen, voor de natuur en de vogels", aldus Bashaibah. Layth Majed komt uit Irak en woont nu tweeënhalf jaar in Nederland. "Ik wil deze organisatie graag helpen. Deze mensen helpen mij. en daarom vind ik een plicht om hun ook te helpen", zegt Majed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel