Zes nieuwe tips over verdwijning en dood Cassandra van Schaijk

ALMERE • Ma 28 maart 2022 | 10:03 • Maandag 28 maart 2022 | 10:03

Er zijn de afgelopen week bij de politie zes nieuwe tips binnengekomen over de verdwijning en dood van Cassandra van Schaijk. De 17-jarige Almeerse verdween eind maart 2007. Haar lichaam werd na een paar weken gevonden in het water van de Noorderplassen in Almere.

Omdat het vijftien jaar geleden is dat Cassandra verdween en dood werd gevonden, is vorige week door verschillende media aandacht aan de zaak besteed. Teamleider van het politieonderzoek is Folkert van Dekken. Hij grijpt alles aan om media-aandacht te krijgen en aandacht te houden voor de zaak. Op dit moment kan Van Dekken nog niet zeggen of er bij de nieuwe tips informatie zit die nog niet eerder bekend was. "Vooralsnog zijn het gewoon tips."

Volgens woordvoerder Suzanne Lesquillier van de politie zit er tussen de nieuwe tips geen gouden tip: ''Het is niet zo dat er nu nieuwe informatie binnen is gekomen waardoor we ineens anders naar de zaak zijn gaan kijken. Het zijn niet tips die voor een stroomversnelling zorgen.''

Cassandra van Schaijk verdwijnt in de nacht van 23 op 24 maart 2007. Ze is uitgegaan in het centrum van Almere en wil met de nachtbus vanaf het station naar haar huis in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. De bus mist ze. Een getuige vertelt dat ze is aangesproken door twee mannen die haar een lift hebben aangeboden. Cassandra loopt mee. De mannen staan op bewakingsbeeld, maar de kwaliteit van de beelden is beroerd. Of Cassandra is ingestapt, is onduidelijk. Een paar weken na haar verdwijning wordt haar lichaam gevonden in de Noorderplassen. Of ze is vermoord of bijvoorbeeld zelf in het water is gevallen, blijft tot op de dag van vandaag onduidelijk. De politie wil nog steeds graag weten wie de twee mannen zijn. Omdat het onderzoek nooit gesloten is, is de zaak Cassandra geen cold case.

Teamleider Van Dekken is blij met de nieuwe tips. De politie kreeg de afgelopen jaren al veel informatie binnen, maar Van Dekken ziet elke nieuwe tip toch weer als de potentiële gouden. Er staat nog altijd een beloning van 10.000 euro voor de tip die de zaak oplost. Denk je iets te weten? Bel dan de tiplijn van de politie: 0800-6070.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel