Plannen gepresenteerd om Stadshart aantrekkelijker te maken

LELYSTAD • Ma 28 maart 2022 | 23:38 • Maandag 28 maart 2022 | 23:38

Wat moet er gebeuren om het Stadshart van Lelystad aantrekkelijker te maken? Twee organisaties presenteerden maandagavond hun plannen daarover op het stadhuis. Ondernemers in het centrum waren daarbij van harte welkom om de plannen, voorstellen en ideeën aan te horen.

Eén van de mensen die een presentatie gaf over de toekomst van het winkelcentrum is Gerard van der Meulen van de stichting Hart van Lelystad. Hij is van mening dat het allereerst nodig is dat ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren beter met elkaar gaan communiceren. En hij wil daarbij een marketingbureau betrekken. Dat bureau moet dan zorgen voor een goede website waar elke ondernemer op te vinden is. Verder wil hij dat alle betrokken partijen stoppen met negatieve uitingen over het centrum. "We bevuilen vaak zelf onze eigen voerbak. En negatief praten over het centrum gaat er niet voor zorgen dat anderen er positief over gaan denken."

Gratis parkeren
Daarnaast wil Van der Meulen dat bezoekers gratis kunnen parkeren. "Dat is het beste marketinginstrument van allemaal", zegt hij. Van der Meulen wil ook dat de ondernemers in het centrum meer betrokkenheid tonen. "Ik vind het bijzonder dat zo'n 30 van de 160 ondernemers naar zo'n avond als deze komen. Die betrokkenheid moet beter."

Centrum moet andere functie krijgen
Barry Porsius presenteerde namens City Marketing Lelystad plannen om het centrum aantrekkelijker te maken. Hij denkt dat het centrum een andere functie moet krijgen. "Het moet niet alleen maar gericht zijn op winkelen. We moeten ons beseffen dat het is geworden wat het is, omdat wij er zelf niet meer komen." Porsius denkt dat het centrum aantrekkelijk wordt door een mix van functies. "Je wilt er graag zijn omdat je er horeca vindt, omdat je er cultuur vindt, omdat je er werk vindt en omdat je er winkels vindt." Hij deelt de opvatting van Van der Meulen dat de gebruikers positiever moeten zijn over het centrum. "Het is niet zozeer nodig om allemaal nieuwe plannen te maken. Er zijn al een heleboel plannen. Alleen zijn die om de een of andere reden nooit uitgevoerd. Als we daar nou eens mee beginnen."

De pitch van ideeën was de eerste bijeenkomst over de toekomst van het centrum van Lelystad. Volgens Barry Porsius volgen er nog drie van deze bijeenkomsten. Hij hoopt dat er aan het einde van april een definitief plan ligt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel