Inwoners verschillen van mening over 'pauze' datacenter Meta

ZEEWOLDE • Wo 30 maart 2022 | 0:42 • Woensdag 30 maart 2022 | 0:42

Inwoners van Zeewolde reageren verschillend op het nieuws dat de plannen van Meta om een datacenter in hun gemeente te bouwen voorlopig zijn opgeschort.

Bij een rondgang van Omroep Flevoland door Zeewolde noemt een inwoner die beslissing terecht. "We hebben hier landbouwgrond en geen grond voor een ICT-center", zo laat hij weten. Maar er zijn ook inwoners die het jammer zouden vinden, als het center er daadwerkelijk niet komt. "Het is gewoon een geweldige kans denk ik", zo laat een man weten. "Maar ik ben ook heel erg technisch aangelegd", legt hij uit. "Ik vind het ook een stuk techniek, geweldig. We hebben ook de ruimte."

Andere Zeewoldenaren geven aan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen bewust op een partij te hebben gestemd die tegen de plannen van het moederbedrijf van Facebook zijn. En dat was ook terug te zien in de verkiezingsuitslag. Zo was Leefbaar Zeewolde, die tegen de komst van het datacenter is, de grote winnaar van de verkiezingen.

"Het is natuurlijk wel een principe van Not In My Backyard", geeft één Zeewoldenaar toe. "Iedereen wil wel Facebook gebruiken, maar liever niet in de achtertuin", zo zegt hij. "Maar als ik kijk naar alle windmolens die hier staan en wat het allemaal aan stroom gaat kosten, denk ik dat het wel een goed besluit is dat het even niet doorgaat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel