Omwonenden nieuwe campus uiten zorgen over verkeerssituatie

EMMELOORD • Do 31 maart 2022 | 1:40 • Donderdag 31 maart 2022 | 1:40

Parkeerproblemen en verkeersoverlast. Dat blijven de belangrijkste angstbeelden van direct omwonenden van de toekomstige campus voor voortgezet onderwijs in Emmeloord. Dat bleek tijdens een informatieavond woensdagavond in het Emelwerda College. De nieuwe campus moet verrijzen op de huidige locatie van het Emelwerda aan de Peppellaan.

De omwonenden maken zich ook zorgen over zwerfaval, het verdwijnen van groen en de komst van hoogbouw op die plek. Dat de campus aan de Peppellaan komt, staat al vast. Het nieuwe pand moet onderdak gaan bieden aan leerlingen van het Emelwerda College, het Zuyderzee Lyceum en de Bonifatius mavo.

De gemeente Noordoostpolder heeft eerder al de zorgen van omwonenden en ook tips die zijn binnengekomen voor de huidige afgesproken locatie genoteerd. Deze zullen meegenomen worden in de opdracht aan de architect. Wie dat wordt moet nog worden beslist.

De architect zal wat de omwonenden betreft een oplossing moeten vinden om verkeer te weren uit de straten. Verder zou de ontwerper ervoor moeten zorgen dat medewerkers parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein van voetbalclub Flevo Boys langs de Espelerlaan. Ook is er gevraagd om te kijken naar het openbaar vervoer. De bushalte aan De Deel in het centrum van Emmeloord is volgens omwonenden nu relatief ver van school. Als die dichterbij komt, lopen er minder scholieren door de wijk. Verder moet er een kortparkeervoorziening komen waar ouders hun kind kunnen afzetten.

De nieuwe campus moet er in 2026 staan. De gemeente belooft dat bewoners voor die tijd nog voldoende inspraak krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel