GGD Flevoland opent corona-servicepunten

ALMERE • Do 31 maart 2022 | 13:11 • Donderdag 31 maart 2022 | 13:11

Er komen COVID-servicepunten in vier gezondheidscentra van Zorggroep Almere. De GGD richt deze punten in voor Almeerders die vragen hebben over corona. Ook is het voor inwoners ouder dan twaalf jaar mogelijk om zich hier te laten vaccineren.

Ondanks dat de coronapandemie over zijn hoogtepunt heen lijkt en de maatregelen zijn afgeschaft, is er nog steeds behoefte aan informatie. Dat merkt Marjon Antoons van de GGD Flevoland. "Dat geeft ons juist de gelegenheid om de mensen die toch nog vragen hebben en nog niet gevaccineerd zijn, om daar extra aandacht aan te besteden."

Praktische vragen
De vragen die mensen hebben gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn er vragen over de coronacheck-app en de boosterprik. "Het is niet zo dat wij overal de antwoorden op hebben", zegt Antoons. "Maar we kunnen mensen mogelijk helpen bij het vinden van de antwoorden." Ook heerst er veel onduidelijkheid over vakanties naar het buitenland. Bijvoorbeeld of het herstelbewijs wel geldig is en welke documenten er nodig zijn. "Zeker nu mensen weer op vakantie gaan, zie je dat juist dat soort vragen heel veel leven bij mensen."

Het is ook mogelijk om zonder afspraak een eerste, tweede of derde prik of boostervaccinatie te halen bij de servicepunten. "Kinderen moeten toch echt even een afspraak maken", zegt Antoons. "En ook voor de herhaalboosters, dat zijn de mensen van zestig jaar en ouder, die doen we ook niet op de servicepunten."

De servicepunten zijn vanaf 4 april geopend in Gezondheidscentrum De Spil, De Notekraker, Prisma en De Haak in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel