NS: Geen treinverkeer tot 20.00 uur

FLEVOLAND • Zo 3 april 2022 | 12:24 • Zondag 3 april 2022 | 12:24

Door een technische storing kampt NS zondagmiddag met grote problemen en rijden er geen NS-treinen tot tenminste 20.00 uur. Dit zou eerst tot 17.00 uur duren, maar NS heeft meer tijd nodig om het probleem op te lossen. De NS adviseert om treinreizen met NS uit te stellen, of als je inmiddels onderweg bent naar andere reisopties te zoeken.

Vanwege de storing was het niet mogelijk om actuele reisinformatie op stations te laten zien. Dat is inmiddels weer hersteld, meldt de NS. Het is nog onduidelijk hoe lang de storing zal duren. De oorzaak is onbekend.

Volgens de NOS klaagden reizigers zondagochtend al dat op de stations geen reisinformatie te zien was. De NS wist toen niet wat er aan de hand was, blijkt uit tweets van de vervoerder.

Volgens een NS-woordvoerder is nu duidelijk dat het gaat om een storing in het systeem dat gedurende de dag de actuele planning maakt. Als er ergens incidenten zijn, omleidingen bijvoorbeeld, dan past het systeem zich daarop aan. Wanneer er een storing is in het systeem kan de veiligheid niet worden gegarandeerd. "En dat is essentieel om de dienstregeling te kunnen rijden."

De treinen op trajecten van regionale vervoerders rijden nog wel, hoewel daar ook geen actuele reisinformatie getoond kon worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel