Respijthuis Lelystad zoekt vrijwilligers met poffertjes en cupcakes

LELYSTAD • Za 9 april 2022 | 18:22 • Zaterdag 9 april 2022 | 18:22

Het Respijthuis in Lelystad organiseerde zaterdag een open dag. Het vakantiehuis voor mensen die zorg nodig hebben wil weer volop gasten ontvangen, maar heeft daarvoor vrijwilligers nodig. Bezoekers werden met poffertjes en cupcakes verwelkomd.

"We hebben zo'n 30 á 40 vrijwilligers nodig", zegt Albert Kok, voorzitter van stichting Respijthuis Lelystad. "We hebben er nu 25, dus dat is echt te krap."

Het idee achter het bijzondere vakantiehuis is dat mensen die zorg nodig hebben op vakantie kunnen, maar dat ook de mantelzorgers die hen ondersteunen vrij krijgen. "We zitten op een camping, waardoor mensen echt een vakantiebeleving krijgen", zegt Kok.

"Het moet bekendheid krijgen", zegt een vrijwilliger. "Het is hartstikke leuk om te doen." Het loopt niet bepaald storm aan het begin van de open dag, toch blijft een vrijwilliger stug poffertjes bakken. "Ik deel ze elke keer uit en dan komt de bak toch weer bijna leeg terug!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel