Half miljoen voor restauratie landschapskunst is nu verdeeld

FLEVOLAND • Zo 10 april 2022 | 10:40 • Zondag 10 april 2022 | 10:40

Landschapskunstwerk Aardzee in Zeewolde krijgt voor restauratie 235.000 uit een provinciale subsidiepot. Ook Sealevel, eveneens in Zeewolde krijgt een aardig bedrag: 175.000 euro.

Verder gaat er nog 50.000 euro naar de Groene Kathedraal in Almere en 40.000 euro naar het Robert Morris-observatorium in Lelystad. De beschikbare half miljoen euro voor de kunstwerken is daarmee verdeeld.

Met het geld worden de kunstwerken gerestaureerd. De restauraties zijn onderdeel van een groter plan om de collectie landschapskunstwerken beter toegankelijk, 'beleefbaar' en bekender te maken. Flevoland telt in totaal negen landschapskunstwerken. Een daarvan, Pier en Horizon in Noordoostpolder, heeft een van de recente stormen niet overleefd.

De werkzaamheden aan de Groene Kathedraal en Robert Morris zijn afgerond. Het was de bedoeling dat de restauratie bij de start van de Floriade klaar zouden zijn, in de hoop dat de bezoekers van van de tuinbouwtentoonstelling in Almere ook deze twee landschapskunstwerken zouden gaan bezoeken. Dat is nu dus gelukt.

Bij de Aardzee starten de werkzaamheden pas in de tweede helft van dit jaar. De cofinanciering is nog niet geregeld en het broedseizoen komt eraan. Het onderhoud van de parkeervoorziening bij de entree van het kunstwerk is al wel afgerond. Bij Sea Level is gestart met het verwijderen van een verflaag, waarna de restauratie van het oorspronkelijke werk volgt. Dat kost meer tijd dan vooraf was ingeschat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel