Teststraten voor nu nog open na wijzigen testbeleid

FLEVOLAND • Ma 11 april 2022 | 11:33 • Maandag 11 april 2022 | 11:33

Vooralsnog gaan er door het gewijzigde testbeleid geen Flevolandse teststraten dicht. Dat zegt de GGD. ''In ieder geval deze week nog niet. We moeten aanzien hoe het gaat lopen", aldus een woordvoerder. De verwachting is dat het minder druk gaat worden bij de teststraten en dan wordt gekeken of afschalen nodig is.

Het is sinds maandag niet meer nodig om na een positieve zelftest naar de GGD te gaan om te controleren of je daadwerkelijk besmet bent met het coronavirus. Voor zorgpersoneel of kwetsbare mensen die zichzelf niet kunnen testen, blijft een PCR-test mogelijk. Ook kunnen mensen zich laten testen als ze een herstelbewijs nodig hebben, bijvoorbeeld om naar het buitenland te reizen.

Zelftest
De zelftest wordt de norm, waarmee de overheid de verantwoordelijkheid bij burgers zelf legt. Als er wordt getwijfeld aan een zelftest is een GGD-test overigens alsnog mogelijk.

Het aantal testen bij de GGD liep de laatste tijd terug. Vorige week bleek het aantal GGD-testen landelijk met ongeveer een derde te zijn gedaald vergeleken met een week eerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel