Provincie betreurt pauzeren stikstof-overleg door LTO Noord

FLEVOLAND • Ma 11 april 2022 | 14:50 • Maandag 11 april 2022 | 14:50

De provincie Flevoland betreurt het dat boerenbelangenorganisatie LTO Noord voorlopig niet meer meedoet aan de gebiedsgerichte aanpak van stikstof in Flevoland.

LTO Noord schreef dit weekend in een brief dat de provincie perspectief mist voor de sector. Daarom wordt de samenwerking gepauzeerd. De provincie zegt in een reactie: ''We betreuren deze stap, omdat we al zeker twee jaar intensief met elkaar in gesprek zijn over dit thema en ons niet herkennen in de kritiek.''

LTO Noord zei namens de Stikstofgroep Flevoland dat stikstofdata in beeld moet worden gebracht en dat daarvoor een 0-meting nodig is. Ook moet er niet meer worden gewerkt met vooraf ingetekende kaarten. ''We hadden verwacht dat de provincie vol zou inzetten op innovatie, maar dat blijft tot nu toe uit'', zegt Nico Verduin van LTO Noord.

De provincie laat weten verder niet te willen reageren op de kwestie en wil met LTO Noord in gesprek. ''Ondertussen gaan wij door met de stikstofaanpak en het gebiedsproces in de provincie Flevoland om samen met de agrariërs op zoek te gaan naar perspectief voor de individuele ondernemer én de sector.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel