GGD Flevoland sluit coronatestpost Ravelijn

ZEEWOLDE • Wo 13 april 2022 | 10:49 • Woensdag 13 april 2022 | 10:49

De GGD Flevoland sluit volgende week de PCR-testmogelijkheid in Ravelijn in Zeewolde. De vraag naar de test is sterk afgenomen omdat mensen met corona-achtige klachten sinds deze week niet meer naar de teststraat hoeven. De testlocaties in Almere, Lelystad en Emmeloord blijven voorlopig wel gedeeltelijk open. Een woordvoerder van de GGD sluit niet uit dat ook deze op een later moment dichtgaan voor PCR-testen.

De zelftest is nu de norm, waarmee de overheid de verantwoordelijkheid bij burgers zelf legt. De website quarantainecheck laat zien wat er bij twee streepjes moet gebeuren. Een GGD-test is nog wel mogelijk voor mensen die bijvoorbeeld in een instelling met kwetsbare personen wonen, of als een herstelbewijs nodig is om te reizen.

Zaterdag 16 april is de laatste dag dat er in Zeewolde getest kan worden. De GGD Flevoland adviseert iedereen om altijd zelftesten in huis te hebben. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist of de supermarkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel