Basisschool de Regenboog uit Ens winnaar E-waste Race

ENS • Vr 15 april 2022 | 13:52 • Vrijdag 15 april 2022 | 13:52

Basisschool de Regenboog uit Ens is de winnaar van de E-waste Race. Bij deze race hebben leerlingen van tien basisscholen in Lelystad, Noordoostpolder en Westland elektronisch afval ingezameld. De school in Ens haalde ruim 1.300 apparaten op. De E-waste Race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met hun elektronica.

De Race werd afgetrapt door een gastles over grondstofschaarste, consuminderen en de circulaire economie. Daarna gingen de kinderen vier weken lang aan de slag met het inzamelen van elektronisch afval. Buurtbewoners konden hun oude elektronische apparaten online aanbieden, waarna de leerlingen deze aan huis kwamen ophalen.

Volgens de gemeente Noordoostpolder worden alle apparaten die zijn ingezameld hergebruikt of gerecycled. In totaal zamelden de scholen 10.893 oude elektronische apparaten in. "Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven maar wordt hergebruikt en gerecycled", aldus de gemeente Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel